Taker(One) művésznév alatt a fotorealisztikus graffiti műfajában tevékenykedek. 31 éves vagyok, 2001 végén kezdtem el ismerkedni a graffiti világával, 2005 márciusában készítettem el az első fotorealisztikusnak szánt rajzomat a saját szobám falára. Bár még bőven van mit tanulnom, azóta is jelentős fejlődésen mentem keresztül.

2006 évelején egy társammal graffiti rajzokat készítettünk a budapesti Szent Imre Kórházban, mely esemény komoly médiaérdeklődést váltott ki, s az elmúlt évek során több alkalommal is felkeresett a sajtó, hogy jelenjek meg, mint graffitivel profi módon foglalkozó személyiség.

Első kiállításom 2006 júniusában volt a Tűzraktérben, később, 2007 és 2008 év végén pedig a Duna Palotában lehetett megtekinteni pár művemet. 2009-ben az Angyalföldi Helytörténeti Múzeum graffiti-kiállításának kísérőkiállításaként szerepelt néhány alkotásom, majd a kecskeméti Erdei Ferenc Művelődési Központba kaptam felkérést egy kiállításra, azévben ugyanott élő graffiti performansszal vettem részt a Múzeumok Éjszakáján. 2011 februárjában a budapesti B55 galéria első street art kiállítás és aukcó eseményére kaptam meghívást, és szerepeltem két képemmel.

Minden kiállításra, melyeken részt vettem, mondhatni "a derült égből" érkezett a meghívás, fontosnak tartom, és büszke vagyok rá, hogy mások érdemesnek gondolták a műveimet a szélesebb közönség elé tárni (nem mintha az utcát felül tudnák múlni látogatottságban :-)), és egy alkalommal sem én könyörögtem be magamat a kiállítóterembe.

2011 októberében a Steve Jobs emlékére festett portrém szintén jelentős médiaérdeklődést váltott ki, mely által sok emberhez eljutott a kép. Ez az esemény új tapasztalatokkal gazdagított, ugyanis úgy tűnt, hogy a szimpla "tetszik" élménynél valamivel többet nyújtott az embereknek. Volt, aki szó szerint megköszönte, hogy elkészítettem a képet, más azt tartotta fontosnak, hogy Magyarországon készült ilyen. Ezek fontos benyomások voltak számomra, és azóta egyre többet gondolkodom a művész és a művészet felelősségén abban az összefüggésben, hogy meghatározhatóak-e egymáshoz képest más értékrendű céljai egy alkotás elkészítésének, egyáltalán szükség van-e erre?

-Taker-